Известие

Collapse
No announcement yet.

Чистачки РЕЛЕ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Чистачки РЕЛЕ

От таблото с предпазителите ми изпадна квадратно черно реле с пет клеми и чистачките не работят. Къде точно да го поставя - има четири възможни букси ????, а и кой е бушона за чистачките?
    ALFA 146 1.6 TWIN SPARK 2000 г. 120 к. с.

---
    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:52.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Извинявам се на колегата, че му ползвам темата. Като стана въпрос за чистачки, моите правят много странни движения на първа степен, насичат и прекалено рязко чистят. Някаква идея от какво може да е?

Comment

Колегa, aко нaмериш решението откaкво е нaсичaнето би ли ми дрaснaл един ред дa кaжеш кaде е ключът от бaрaкaтa, и нa нен ми е тaкa нa пулсa кaто включa, тръгвaт стигaт фонякaде и все едно имaт пaркенсон

Comment

Отваряте моторчето, чистите пистите, след няколко месеца пак същия филм. Общо взето пускате и след малко се оправят.
          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
          Mazda 6 2.3 2005
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от lazar2005 Покажи съобщение
            Колегa, aко нaмериш решението откaкво е нaсичaнето би ли ми дрaснaл един ред дa кaжеш кaде е ключът от бaрaкaтa, и нa нен ми е тaкa нa пулсa кaто включa, тръгвaт стигaт фонякaде и все едно имaт пaркенсон
            Точно и при мене така, обаче се оправят след няколко минути.

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
            Отваряте моторчето, чистите пистите, след няколко месеца пак същия филм. Общо взето пускате и след малко се оправят.
            А от това скоростта ще се оправи ли? Някак по плавно да се движат или са си така?

Comment

---
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:55.

Comment

На първа ниво на лостчето имам 3 степени, а на второ 1 степен когато лостчето е най-долу.

Comment

---
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:56.

Comment

Да изтупам темата от прахта.
                    Моята е с много степени и работят всичките, но имам проблем с миячното за задния джам.
                    По едно време пръскаше съвсем леко, до като не отказа съвсем. Имам гадното чувство, че има тръбичка от предното казанче до задната врата и се е спукало в купето. На някаква кола си спомням, че имаше възвратно клапанче в прага до дясната седалка.
                    В менюалите не намерих схема.
                    Някой сблъсквал ли се е с тоя проблем и знае ли къде минава шибания маркуч!?
                    Благодаря!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

В гофрирания маркуч който излиза от тавана и влиза в вратата на багажника минава маркуча, по спомен там е и клапана където задържа...
                      Може да го махнеш и да свържеш директно маркучите, но ще губи нивото и всеки път ще трябва да задържаш ръчката докато подкачи.

Comment

Първоначално публикувано от Read Покажи съобщение
                        В гофрирания маркуч който излиза от тавана и влиза в вратата на багажника минава маркуча, по спомен там е и клапана където задържа...
                        Може да го махнеш и да свържеш директно маркучите, но ще губи нивото и всеки път ще трябва да задържаш ръчката докато подкачи.
                        Благодаря!
                        Че ми замириса на течност за чистачки ония ден, като натиснах няколо пъти дръжката. А никъде не показва, че тече
                        Маркуча знаеш ли от къде минава?
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Погледни дали не ти се пълни багажника (долу в легена на резервната гума).
                          По мои спомени има клапанче около левия стоп, до което се стига през прорезите за смяна на крушките, в тапицерията на багажника.
                          Другият вариант е да се е прекъснало маркучето при влизането във вратата на багажника.
                          146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

То може и да не се пълни багажникът, щото зависи колко е настоятелен, но и моите спомени са същите.
                            Щом е пръскало слабо първо, е много вероятно да се е прекъснало маркучето. Като остарее се втвърдява при по ниски температури, първо се сплесква, по натам се и скъсва.
                            Клапанчето се ремонтира и е много по добре с него.
                            Маркучето е добре да не е от система, щото са с тънка стена и се сплесква. Предложиха ми някакво силиконово от някакъв автомобил дълго 30тина санта, та ги снаждах в меката връзка.

Comment

Имам сериозни маркучи. Точно положението на клапанчето ме интересуваше, понеже то първо се пръска. Тия дни ще разчопля нещата.

Comment

Working...
                              X